5 bijzondere diner concepten voor op je bucketlist

5 bijzondere diner concepten voor op je bucketlist

Genoeg keus als het gaat om fantastische koks in zowel Nederland als België. Voor degene die nog net iets verder willen gaan in hun culinaire beleving, bieden beide landen ook heel veel bijzonders! Onderstaand hebben we een lijstje opgesteld met de 5 meest bijzondere plekken om te genieten van je diner.

 

1. Diner in het donker bij Ctaste in Amsterdam

 

Op het decor van het Ctaste Amsterdam is weinig aan te merken. Je ziet er namelijk helemaal niets van! Dit volledig verduisterde restaurant werd in 2007 opgericht in Amsterdam als volwaardige werkplek voor visueel beperkten. Zij weten hier de weg. Tijdens het bezoek laat je je door hen begeleiden.

 

Bijzondere diner concepten uit Nederland en België

 

Bij de entree kunnen gasten nog gewoon in het licht de menukaart bekijken en hun bestellingen doen. Vervolgens worden zij door een van de obers begeleidt naar hun tafeltje in de verdonkerde ruimte. Telefoons en tablets zijn niet toegestaan. Valsspelen met je zaklamp is dus niet mogelijk!

Omdat je niets ziet van het eten, begin je onbevangen aan je maaltijd. Je zult er verbaast van opkijken hoe smaak beïnvloedt wordt door wat je wel of niet kunt zien!

Lees meer over dining in the dark op de website van Ctaste.

 

2. Dineren met een virtual reality bril op

 

Een ander leuk visueel diner concept, is het Utrechtse concept VR dining. De Utrechtse startup VR Owl en Deli XL zijn vorig jaar een samenwerking aangegaan met de Universiteit van Utrecht om de invloed van virtual reality op de smaakbelevenis te onderzoeken. Sindsdien wordt dit concept uitgevoerd door meerdere evenementenorganisaties.

 

Bijzondere diner concepten uit Nederland en België

Fotografie: vr-expert.nl

 

Waan je voor even in het idyllische Toscaanse landschap, terwijl door de bediening Italiaanse bruschetta met mozzarella en tomaat voorgeschoteld krijgt. Of neem een kijkje in de keuken van de slagerij waar je stukje vlees vandaan komt en neem plaats in de vissersboot die vist naar de forel die op je bord ligt.

Wil jij ook eens aanschuiven met een VR bril op? Vanaf € 77,50 per persoon doe je mee aan een vijf gangen menu in Utrecht.

 

3. Dineren op 45 meter hoogte

 

Is het bovenstaande niet spannend genoeg voor je? Zoek het dan eens hoger op! Ruim tien jaar geleden werd dit concept geïntroduceerd door een bureau in België. Sindsdien wordt het concept in maar liefst 45 landen uitgevoerd.

 

Bijzondere diner concepten uit Nederland en België

Fotografie: dinnerinthesky.com

 

 

Bij dinner in the sky worden gasten aan tafel 50 meter in de lucht getakeld door een hoogwerker. Zowel de gast, het servies, bestek, chef, drankjes en maaltijden gaan met je mee. Voor anderhalf uur geniet je van een hoogwaardig menu onder het genot van een prachtig uitzicht.

 

Inmiddels wordt het concept door meerdere bureau’s aangeboden. In Nederland reserveer je een tafel voor 22 personen voor ongeveer €5000.

 

4. Dineren in een luchtballon

 

Mocht 45 meter nog niet hoog genoeg zijn, is er nog een andere optie: de luchtballon. De Nederlandse Meesterkok Angélique Schmeinck bereid op hoge hoogte een vijf gangen diner. Bij het bereiden van het eten, maakt ze gebruik van de hete lucht van de luchtballon. Ze is overigens de enige kok ter wereld die op deze manier een maaltijd kan bereiden.

 

Bijzondere diner concepten uit Nederland en België

Fotografie: culiair.nl

 

Voor een culinaire reis met de luchtballon betaal je €415,- per persoon. Een vlucht duurt zo’n 4 – 5 uur. Tijdens de vlucht deel je de ballon met 14 medepassagiers.

 

Lees meer over dineren in een luchtballon op de website van Culiair.

 

5. Dineren onder water

 

Dit laatste diner concept is niet voor mensen met hydrofobie! In het één na diepste zwembad ter wereld kunnen bezoekers dineren op vijf meter diepte. Met een duikfles op je rug, wordt je begeleid naar een ronde bol waarin een tafeltje is opgemaakt voor twee personen.De bol wordt continu volgepompt met verse lucht, waardoor je kunt blijven ademen. Obers zwemmen met duikflessen op hun rug naar de bodem van het zwembad om jou te serveren. In waterdichte pakketjes worden onder andere kreeft, foie gras, fruitsalade en cupcakes geserveerd.

 

Lijkt dit je wat? Voor €99 per persoon garandeer je een plekje in de onderzeebol. Enige duikervaring is wel vereist. Mensen die nog geen duikbrevet hebben, moeten een korte duiktraining te volgen voor €49 extra.

 

Ga voor meer informatie naar we website van Nemo 33