Chefplaza: Hoe werkt het? Veelgestelde vragen en uitleg

FAQ

Hoe werkt dat nou, een chef aan huis? Met een chef aan huis kunt u niet alleen zorgeloos genieten van de heerlijkste gerechten, maar ook in huiselijke sfeer samenzijn met uw geliefden. Wij hebben voor u op een rijtje gezet hoe het hele proces in zijn werk gaat.

Een chef aan huis: stap voor stap

 1. U wilt een chef aan huis? Jippie! Wij horen graag van u de datum, het aantal personen en uw voorkeuren. Vegetarisch, glutenvrij, drie- of zesgangen, Italiaans of misschien zelfs wel Japans – niets is onze chefs te gek.
 2. Wij nemen een duik in ons bestand en kijken welke chef het beste bij uw aanvraag past. Binnen twee dagen ontvangt u een offerte met een menu gebaseerd op uw wensen. Toch niet helemaal wat u in gedachten had? Laat het ons vooral weten, wij passen het menu net zo lang aan tot het perfect is! De chef maakt overigens ook graag een apart menu voor de kleintjes en houdt hierbij rekening met hun voorkeuren (want die hebben ze nog weleens). Ook als er een vegetariër aan tafel zit, schrijft de chef voor hem of haar graag een apart menu.
 3. Bij wederzijds akkoord kunnen we de boeking afronden, YES! Laat de voorpret maar beginnen. U heeft de contactgegevens van de chef zodat u tussendoor nog snel kan schakelen.
 4. Het is zover, de dag van uw diner is aangebroken! De chef komt ruim van tevoren langs om alles alvast klaar te zetten en het zal niet lang duren voor heerlijke geuren uw keuken vullen. Hij dekt de tafel en zorgt ervoor dat de aankleding eruit ziet om door een ringetje te halen. U ontvangt uw bezoek en de chef kookt ondertussen de sterren van de hemel.
 5. De chef of de bediening (afhankelijk van de grootte van de groep en de aanvraag) serveert de maaltijden aan uw gezelschap en zorgt dat de avond vlekkeloos verloopt. U kunt dit ook op een andere manier invullen.
 6. Na het diner ruimt de kok af, doet hij de afwas en zorgt hij ervoor dat uw keuken er nog netter uitziet dan daarvoor. Hij neemt alle spullen mee en laat u keuken blinkend achter.
 7. Het enige wat u hoeft te doen, is genieten! Onze chefs regelen alles en zorgen voor een geweldig diner met alle gemakken van thuis. Inclusief persoonlijk menu dat helemaal bij uw wensen past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel gaat het ongeveer kosten?

Dit ligt volledig aan uw wensen, zoals welke chef u kiest en wat voor menu u heeft samengesteld. Voor een viergangendiner voor 8 personen kunt u uitgaan van ongeveer €65,- per persoon (exclusief wijn). Hoe meer personen, hoe lager de prijs en vice versa. Deze prijzen zijn inclusief het eten, het verzorgen van de aankleding en de inkoop- en transportkosten van de chef.

Hoe zit het met de dranken?

Voor €25,- per persoon krijgt u bij elke gang een bijpassende wijn, wijnglazen inbegrepen. Dit wijnarrangement is helemaal afgestemd op uw menu en met zorg samengesteld. De wijnen worden verzorgd door de chef. Wilt u de wijn zelf regelen of genieten van een bepaalde soort wijn? Onze chef geeft u graag een wijnsuggestie gebaseerd op uw menu, zodat u deze zelf in huis kunt halen.

Hoe zit het met het servies? Mag ik dat zelf regelen?

Elk gerecht op het menu heeft een bepaalde filosofie en daar hoort een bord bij, vandaar dat de chef deze graag zelf meeneemt. Zo kunt u optimaal genieten en komen de gerechten het beste tot hun recht. Mocht u toch graag zelf het servies willen regelen, dan is dit altijd mogelijk!

Mijn kinderen zijn lastige eters. Hebben jullie ook menu’s voor kinderen?

Wij begrijpen als geen ander dat kinderen een speciale behandeling verdienen en dat ze misschien niet alles lusten wat er op het menu staat. Daarom bieden wij ook speciale kindermenu’s aan. Deze sturen we graag mee met de offerte. Een goed voorbeeld van een kindermenu is bijvoorbeeld:

**Eerste gang

Feestelijke tomatensoep

**Tweede gang

Pasta Bolognese met extra groenten, zoals een worteltje, prei en knolselderij

**Dessert

Chocolademousse met vanillesaus en ananas

Deze gerechten zijn kleiner dan die van de volwassenen en kunnen ook aangepast worden aan de wensen van uw kinderen. Hierdoor geniet iedereen optimaal!

Heeft het kindermenu dezelfde prijs als het menu voor volwassenen?

Nee, onze kindermenu’s zijn kleiner en daarom goedkoper. Een kindermenu kost ongeveer €30,- per kind.

 Hoe werkt de cadeaukaart?

Wat is er nou leuker dan een heerlijk diner cadeau te doen? Niets toch? Met onze cadeaukaart bezorgt u iemand ongetwijfeld een fantastische avond. Wat kunt u precies met onze kaart doen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden:

 •        Diner voor twee   ** gelieve even contact op te nemen om uw wensen door te spreken
 •        Diner voor 6 tot 8 pers.   ** gelieve even contact op te nemen om uw wensen door te spreken
 •        Wijnproeverij  €60,- p.p., minimaal 8 pers.
 •        BBQ €60,- p.p., minimaal 8 pers.
 •        Dinerspel    €60,- p.p., minimaal 8 pers.
 •        Kookworkshop €70,- p.p., minimaal 8 pers.
 •        Bijpassende fles wijn €30,- per fles.
 •        Doos luxe bonbons €15,- per doos.
 •        Ik geef een gang cadeau ** gelieve even contact op te nemen om uw wensen door te spreken
 •        Ik wil een bedrag bijdragen

Neem even contact met ons over uw wensen en dan bespreken we wat het beste bij u past. Heeft u zelf een cadeaukaart? Dan zit daarop één van deze arrangementen die u bij ons kunt bestellen. Geeft u dit alstublieft aan bij het aanvragen van een offerte. Mocht u nog meer vragen hebben, dan kunt u dit telefonisch met ons bespreken.

Hoeveel kost een diner voor twee?

Een diner voor twee kost minimaal €300,-. Hoe groter de groep is, hoe lager de kosten per persoon worden, omdat elke chef een instaptarief heeft.

Mag ik de chef eerst ontmoeten of bellen? Ik wil graag weten wie er in mijn huis komt.

Dit is uiteraard mogelijk! Als u de boeking heeft afgerond, krijgt u de contactgegevens van de chef, voor het geval u nog iets wil aanpassen of scherpstellen. U kunt dan uiteraard ook even met hem of haar bellen, zodat het niet helemaal onwennig is als hij of zij opeens voor uw deur staat.

Hoe weet ik of mijn keuken en apparatuur goed genoeg is voor de chef?

De chef zal met u afstemmen welke apparatuur hij of zij nodig heeft voor het maken van het menu en zelf het ontbrekende meenemen.  Veel van onze chefs werken het liefst met hun eigen spullen en nemen zelf alles mee, maar dit is niet altijd het geval. Dat kunt u van tevoren met de chef bespreken. De meeste apparatuur is echter wel in de gemiddelde keuken aanwezig, dus het gaat alleen om kleine producten, zoals een Crème-Brûlée-brander.

 De chef kookt, maar wie doet de bediening dan?

Bij kleinere groepen doet de chef dit in principe zelf. Bij grotere groepen neemt de chef iemand mee. U kunt er echter ook voor kiezen een gastvrouw of gastheer bij ons in te huren.

Wat kan ik verwachten van de aankleding?

Onze chef zal natuurlijk voor u de tafel dekken, maar er is nog veel meer mogelijk qua aankleding. De chef kan een uitgeprint menu meenemen of zorgen voor een bloemetje op tafel. Wilt u een bepaald thema? Dit kan in overleg ook geregeld worden! Denk bijvoorbeeld aan een bepaald kleurenschema, of misschien zelfs een kerst-of verjaardagsthema! Zelfs als u een specifiek thema in gedachten heeft, kan daar naar gekeken worden. Onze chefs zorgen er graag voor dat alles klopt en een geheel vormt met hun gerechten.

Wie doet de boodschappen?

Onze chef doet de boodschappen! U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken. Dit zit gewoon in de prijs inbegrepen.

Mijn vraag staat hier niet tussen, hoe kan ik jullie bereiken?

Ons team helpt u graag met het beantwoorden van uw vragen! U kunt op de website gebruikmaken van onze chatfunctie om te praten met een van onze medewerkers. Wilt u liever telefonisch contact? Bel dan naar 010-3000360.