Het Verjaardagsdiner van Lilianne

Het Verjaardagsdiner van Lilianne

Lilianne van Andel werd onlangs 40 jaar. Een bijzondere leeftijd, die vraagt om een speciaal feest. Ze werd voor haar verjaardag verrast door haar man met een diner aan huis van Chefplaza. Een zorgeloze ervaring, die haar zeer goed is bevallen. Nu deelt ze haar ervaring.

“Ik zou over een paar weken jarig zijn. Veertig jaar alweer, wat een leeftijd! Gelukkig voelde ik mij geen dag ouder dan 39. Veel vrouwen vinden dit een probleem, maar ik geniet juist van het leven. Ik ben blij met mijn baan, gezin en mijn huwelijk: dus de 40 naderen was eigenlijk helemaal niet zo erg. Mijn man doet altijd zijn uiterste best om mij op een unieke manier te verrassen met mijn verjaardag. En nu ik zo’n mijlpaal had bereikt, wist ik zeker dat het dit jaar ook goed zou komen. Stiekem was ik wel nieuwsgierig naar wat hij dit keer verzonnen had.

Naarmate de datum dichterbij kwam, werd ik steeds zenuwachtiger. Ik was zó nieuwsgierig! Maar hij hield zijn lippen stijf op elkaar. Op de dag zelf had ik nog steeds geen argwaan en ben ik gewoon gaan werken. Toen ik thuiskwam en de deur open deed, kwamen verschillende geuren mij al tegemoet. Wat rook het heerlijk! Toen ik naar binnen liep werd ik verrast door een groep vrienden en familie, die spontaan begonnen te zingen.

‘De chef had alles al geregeld, en de tafel gedekt. Ik kon meteen aanschuiven.’

In de keuken vond ik dan eindelijk mijn verrassing: een echte chef-kok! Speciaal voor mijn verjaardag had mijn man een chef aan huis ingehuurd, die ons allemaal ging verrassen met heerlijke maaltijden. Wat een geweldig cadeau! Ik had nog nooit eerder van zoiets gehoord, maar vond het erg origineel. De tafel was al gedekt en we konden zo aanschuiven.

Mijn man had samen met de chef een menu samengesteld, dat perfect aansloot op mijn wensen. Ik ben namelijk dol op vis en wild, dus was er op het menu tonijn, hert en griet te vinden. Perfect! Voor de kinderen was een speciaal menu gemaakt, zodat ook zij een fantastische avond zouden hebben. Onze chef had alle boodschappen gedaan, de aankleding verzorgd en serveerde ons een glas wijn voor de eerste gang op tafel verscheen. Fijn!

Ik vond de kok gelijk een sympathieke man, die vol passie vertelde over het eerste gerecht dat hij had gemaakt. Ik vond het erg interessant om het verhaal achter de gerechten te horen, omdat dit normaal niet gebeurt als je uit eten gaat. Het leek net alsof ik in een restaurant zat, maar dan thuis! De kleuren sprongen van het bord af en het eten was echt heerlijk. Vooral het hoofdgerecht met hert was fantastisch, de smaken pasten zo goed bij elkaar en het vlees was lekker mals. Ik denk niet dat ik vaker zo lekker gegeten heb.  Hij had ook diverse wijnen mee, die perfect bij alle gangen pasten. Mijn verjaardag werd steeds beter!

‘Dit was pas echt zorgeloos, zo wil ik elke avond wel genieten!’

De avond duurde en het ene na het andere gerecht kwam op tafel. Allemaal even bijzonder en heerlijk, echt topkwaliteit. Nadat we heerlijk hadden gedineerd, ruimde de chef alles af en deed hij de afwas. Ook zorgde hij ervoor dat mijn keuken weer helemaal blonk. Ik denk dat mijn keuken er nog nooit zo schoon en opgeruimd uit heeft gezien. Op naar de 50, dacht ik bij mijzelf. Zo wil ik elke avond wel genieten!

Het is nu even geleden maar binnenkort geef ik weer een etentje thuis, dit keer met een kok die zich gespecialiseerd heeft in de Nigeriaanse keuken. Ik ben altijd al bezig geweest met het ontdekken van verschillende culturen en ben erg benieuwd naar wat deze kok op tafel zal zetten. Maar ik denk dat het ongetwijfeld fantastisch zal zijn. Ik kan dit iedereen aanraden. Dit was ongetwijfeld een van de mooiste verjaardagen ooit. “

Benieuwd naar waar Lilliane zo van genoten heeft? Bekijk hieronder haar verjaardagsmenu.  Dit is samengesteld door chef Jos. Bent u binnenkort zelf jarig of wilt u iemand verrassen met een chef aan huis? Neem dan contact met ons op en laat onze chefs u in de watten leggen met speciaal op maat gemaakte menu’s!

Lilianne’s Verjaardagsmenu

Voorgerecht :
Gemarineerde Tonijn, met een diverse structuren van komkommer. Een gel van zoete soja.
Avocado en kerrie.
Tussengerecht :
gebakken griet, met gerookte aardappel mousseline en zuurkool en een schuimige saus van
eekhoorntjesbrood.
Hoofdgerecht :
Hert met gewokte spruitjes, erengy paddenstoel, groot moeders rodekool uit een ‘’potje’’ en
diverse aardappel bereidingen met een saus van peperkoek.
Dessert :
Proeverij van chocolade en amarena kersen.

En wat hebben de kinderen dan gegeten? Zij hadden een speciaal kindermenu, dat ook op maat gemaakt wordt door onze chefs. De kinderen van Lilianne genoten van het volgende menu:

Eerste gang:
Feestelijke tomatensoep
Tweede gang:
Pasta Bolognese met wortels, prei en knolselderij
Dessert:
Chocolademousse met vanillesaus en ananas